Opvoeden tot geluk

Help je tiener puberen
Pak je puber positief aan en maak hem of haar gelukkiger!
Over het boek

Onze kinderen behoren tot de gelukkigste van heel Europa, maar tijdens de tienerjaren kent hun geluksniveau een plotse daling. Veel ouders kijken dan ook met enige angst uit naar de puberteit van hun zoon of dochter. Er kan zoveel fout gaan - conflicten thuis en op school, alcohol en drugs, psychische problemen, criminaliteit... Een tiener loopt het gevaar om in zeven sloten tegelijk te sukkelen, zo lijkt het wel. Daarom schieten veel ouders in een kramp en focussen ze vooral op het vermijden van problemen. Waarschuwen dus, en duizend keer zeggen: 'Zorg dat je niet...' Maar het kan ook anders. Opvoeden tot geluk kiest er resoluut voor niet te blijven hangen bij wat er allemaal fout kan gaan, maar de aandacht te vestigen op de positieve kanten van je puber. Want ja: die zijn er ook! Het blijkt bovendien effectiever te zijn om die positieve kanten te versterken dan te blijven hameren op de negatieve. Dit basisinzicht uit de positieve psychologie passen Jacqueline Boerefijn en Ad Bergsma toe op tieners én hun ouders. Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden tonen ze hoe je als ouder je tiener door de puberteit heen kunt coachen en hem of haar kunt helpen om later als een evenwichtige volwassene op eigen benen te staan.

Jacqueline Boerefijn heeft jarenlange ervaring in het onderwijs. Voor haar project 'Lessen in geluk' kreeg ze de H.J. Jacobsprijs voor onderwijsvernieuwing. In 2010 studeerde ze af als Master of Applied Positive Psychology aan de University of East London. Ontdek de website van Jacqueline Boerefijn www.positiefonderwijs.nl en de website van Stichting Lessen in geluk www.lesseningeluk.nl.

over : 

Ad Bergsma is psycholoog en wetenschapsjournalist. Hij promoveerde in 2011 aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam met zijn proefschrift 'Onvolmaakt geluk'. Bezoek de website van Ad Bergsma www.grootstegeluk.nl.

Technische info

EAN
9789401402286
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 16cm x 24cm
Verschijningsdatum: 21/08/2012
Afwerking: Paperback met flappen
Druk: 2
Aantal pagina's: 184
NUR Omschrijving: Psychologie algemeen
Uitgever: Uitgeverij Lannoo