Pubermania

Coach je tiener en jezelf door de puberteit
Handboek voor een ontspannen puberteit
Over het boek

Opeens zit je er middenin: de puberteit. Je puber gaat onderzoeken wie hij is en wat hij wil.
Hij gaat volledig op in de omgang met leeftijdsgenoten, de ontdekking van de wereld en vooral zichzelf. Hij experimenteert met gedrag en gaat op zoek naar grenzen. Pubers wijzen vaak iedere vorm van advies af, maar tegelijkertijd hebben ze behoefte aan begrip en erkenning van jou als ouder. Dat maakt van de opvoeding geen eenvoudige opgave.

Vraag jij je ook wel eens af hoe het komt dat jouw puber...
- steeds zwijgzamer wordt;
- van de slappe lach moeiteloos overgaat in boos zijn;
- steeds brutaler wordt;
- steeds minder van je aanneemt.

Hoe maak je (weer) contact met je puber? Hoe maak je lastige onderwerpen bespreekbaar? Hoe respecteer je zijn drang naar autonomie terwijl je wel duidelijke grenzen blijft aangeven? Hoe kun je hem helpen bij het begrijpen van zijn gevoelens en bij het ontdekken van zijn kwaliteiten? Aan de hand van de 'Puberijsberg' geeft dit boek antwoord op al die vragen die je als ouder van een puber kunt hebben.

Ingrid van Essen en Kiki Mol-van der Lee laten zien hoe je meer plezier kunt beleven tijdens de puberteit van je kinderen, in plaats van er pas achteraf om te kunnen lachen.

Drs. Ingrid van Essen is docent in het voortgezet onderwijs, leerlingbegeleider en pubercoach. Vanuit haar praktijk Young Identity Coaching begeleidt en traint zij jongeren, ouders en docenten. Ze schrijft wekelijks blogs voor JAN-online. Ze is moeder van vier kinderen.

Drs. Kiki Mol-van der Lee was docent in het voortgezet onderwijs en richtte daarna Howtalk2kids Professionals op, dat trainingen en workshops verzorgt op het gebied van effectief communiceren met kinderen. Ze schrijft wekelijks blogs voor JAN-online en is moeder van  3 kinderen.

Technische info

EAN
9789401424127
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 16cm x 22cm
Verschijningsdatum: 21/04/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 200
Uitgever: LannooCampus