Drie titels genomineerd voor onderwijsboek van het jaar!

Drie titels genomineerd voor onderwijsboek van het jaar!

27/02/2020

Drie LannooCampus-titels zijn door LBBO, de Landelijke Beroepsgroep Begeleiders Onderwijs, genomineerd voor beste onderwijsboek van 2019! Stemmen kan tot 28 maart via deze link. Ontdek hier de drie genomineerden. 

 

Communicatie zonder frustratie in het onderwijs

Ingrid van Essen

Luisteren we aandachtig genoeg om echt te begrijpen wat de ander zegt? Durven we te zeggen wat er echt toe doet? Begrijpen we waarom we steeds in ineffectieve patronen terechtkomen? Goede communicatie op school is een win-win situatie voor alle betrokkenen. Het is het fundament en het zijn de bouwstenen van betekenisvolle relaties. Effectief communiceren is een vaardigheid waar je je hele leven plezier aan beleeft!

€ 30,99 | paperback | 228 p.

 

Juffen zijn toffer dan meesters

Pedro De Bruyckere, Paul Kirschner, Casper Hulshof

In Juffen zijn toffer dan meesters trekken Pedro De Bruyckere, Paul A. Kirschner en Casper Hulshof de lijn door van hun bestseller Jongens zijn slimmer dan meisjes. Gesteund door onderzoek bespreken ze een volledig nieuwe reeks onderwijsmythes. In verhitte debatten zoeken ze naar het sterkst gedragen standpunt. Ook als er daardoor hardnekkige fabels moeten sneuvelen.

€ 19,99 | paperback | 176 p.

 

De ontwikkeling van jongens in het onderwijs

Lauk Woltring, Dick van der Wateren

Jongens hebben in al hun diversiteit goede voorbeelden, structuur én ruimte nodig. Met alle nadruk op taal, te weinig beweging en experimenteerruimte en te vroeg appèl op zelfstandig leren, komen steeds meer jongens op een school onder hun niveau of vallen buitende boot. Dat heeft nare gevolgen voor henzelf, hun omgeving en de maatschappij.

€ 29,99 | paperback | 260 p.