Bedrijfseconomie

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
236
Afmetingen: 
240x170
Verschijningsdatum: 
06/09/2022
EAN: 
9789401486323
Nur-code: 
Economie en bedrijf algemeen
Uitgever: 
Academia Press
Druk: 
1

Bedrijfseconomie

Een inleiding - 10de herziene druk

  Dankzij talrijke voorbeelden en een praktijkgerichte aanpak stelt dit herwerkte handboek de lezer in staat om de financiële situatie van een onderneming te beoordelen. Een eerste element in deze beoordeling is de kosten- en opbrengstberekening. De auteur laat zien hoe de basisbegrippen van deze berekening de beleidsbeslissingen ondersteunen en gaat in op de bepaling van de kostensoorten, het onderscheid tussen constante en variabele kosten, de problematiek van de verdeling van de indirecte kosten, de kostenbeheersing, het verkoop- en productieplan en een aantal investeringsvraagstukken.

  Een tweede belangrijke factor is het financieringsprobleem. Dankzij de handleiding voor een financiële analyse, die in deze editie volledig vernieuwd is, kan de gebruiker de financiële situatie van het bedrijf begrijpen en beoordelen. De meeste onderwerpen worden verduidelijkt door middel van getallenvoorbeelden (breakeven-afzet, direct costing, verschillenanalyse, ratio-analyse). Daarnaast krijgt de lezer enkele goed uitgewerkte voorbeelden en probleemstellingen om de theorie in de praktijk te oefenen.

  Bedrijfseconomie is in eerste instantie te gebruiken als handboek in het hoger onderwijs. Daarnaast is het een nuttig naslagwerk voor iedereen die zich voor bedrijfseconomie interesseert.

  Boeken van dezelfde auteur(s)

  Prijs:29,99

  Gratis verzending vanaf € 25 (Benelux)

  Beschikbaarheid:

  Binnenkort leverbaar