China

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
358
Afmetingen: 
0x0
Verschijningsdatum: 
11/12/2019
EAN: 
9789401466738
Nur-code: 
Buitenlandse talen, letterkunde en cultuur algemeen
Uitgever: 
Academia Press
Druk: 
1

China

Een maatschappelijke en filosofische geschiedenis van de vroegste tijden tot de twintigste eeuw

  In dit werk wordt de feitengeschiedenis van China aan de hand van verschillende vormen van mobiliteit besproken. Deze vormen van mobiliteit beslaan elk een afgesloten deel van het boek.

  In het deel 'interne mobiliteit' wordt de geschiedenis van de Chinese cultuur vanuit demografisch en economisch oogpunt besproken, en wordt ingegaan op de sociale en politieke ontwikkelingen die hiermee verbonden zijn.
  Het deel 'externe mobiliteit' behandelt de interactie van de Chinese cultuur met de culturen waar zij mee in contact kwam.
  In het derde deel wordt de Chinese filosofie geïnterpreteerd in het licht van de algemene geschiedenis van China.

  Het werk is doorspekt met citaten uit de klassiek-Chinese literatuur en bevattalrijke historische kaarten ter verduidelijking van territoriale evolutie. Het werk wordt afgesloten met een bibliografie als leidraad voor verdere lectuur, een algemene index van eigennamen en een index van klassieke werken.
  In de overvloed aan Chinese en westerse historische bronnen en studies van de geschiedenis van China is dit boek een algemeen basiswerk van de geschiedenis van de Chinese cultuur en op dit ogenblik zonder twijfel de beste Nederlandstalige inleiding tot de geschiedenis van China, enig in haar soort.

  Boeken van dezelfde auteur(s)

  Subtitle: 
  Een inleiding tot geschiedenis, filosofie en kerkleven
  Prijs:34,99
  Prijs:34,99

  Deze titel is beschikbaar via printing on demand.

  Beschikbaarheid:

  Beschikbaar als POD