De gestreste samenleving

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
198
Afmetingen: 
234x153
Verschijningsdatum: 
14/11/2023
EAN: 
9789401493093
Nur-code: 
Mens en maatschappij algemeen
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
4

De gestreste samenleving

Waarom we alles hebben en toch ziek worden

  Hoe is het mogelijk dat zoveel mensen niet meer meekunnen? Dat ze met onbestemde lichamelijke en psychische klachten bij specialisten terechtkomen, en er het antwoord krijgen dat de geneeskunde geen verklaring en geen oplossing kan bieden voor hun probleem? Kan het dat de veerkracht die voor een heel leven bedoeld is, vandaag te snel opgebruikt is? Of dat ons lichaam de uitdagingen van de 21ste eeuw moeilijk kan dragen?

  De gestreste samenleving onderzoekt al deze vragen. Het werpt een kritische blik op onze drang naar medicatie en andere snelle oplossingen, maar ook op de manier waarop de geestelijke gezondheidszorg ermee omgaat.

  Dit boek pleit voor een fundamentele omslag, waarin vaardigheden als mildheid en zelfkennis een rol te spelen hebben, en we met een andere blik kijken naar ons lichaam, onze draagkracht, onze verlangens en ambities. Daar samen over nadenken kan ons al een heel eind verder brengen.

   

  'Dit boek combineert een relevant en zelfs urgent maatschappelijk thema met een wetenschappelijk onderbouwd en genuanceerd discours. Uiterst toegankelijk, met herkenbare voorbeelden, en - vooral - hoopgevend.'
  - Dirk De Wachter, psychiater-psychotherapeut, hoogleraar en auteur

  'Een wetenswaardig boek over de ware betekenis van stress in onze moderne samenleving, rijkelijk gelardeerd met wetenschappelijke inzichten, patiëntenverhalen en persoonlijke reflecties van een weldenkend en ervaren psychiater.'
  - Damiaan Denys, hoogleraar Psychiatrie (Universiteit van Amsterdam)

  Prijs:24,99

  Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

  Beschikbaarheid:

  Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)

  E-book ean

  iBookstore