Gedragsproblemen in de klas in het basisonderwijs

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
320
Afmetingen: 
240x172
Verschijningsdatum: 
15/09/2015
EAN: 
9789401432184
Nur-code: 
Onderwijs & opvoeding
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
8

Gedragsproblemen in de klas in het basisonderwijs

  Dit boek biedt leerkrachten een praktisch overzicht van gedragsproblemen en gedrags- en ontwikkelingsstoornissen die je bij kinderen in de klas kunt tegenkomen en hoe je hiermee kunt omgaan. Het is helder geschreven en direct toepasbaar in de dagelijkse klassenpraktijk.

  Dit boek laat zien dat het vaak verrassend kleine dingen zijn die kinderen met grote problemen goed kunnen ondersteunen! Zorgplicht en passend onderwijs zijn goede concepten, maar brengen nogalwat te weeg op school. Steeds vaker komen er kinderen met forse gedragsproblemen of gedrags- en ontwikkelingsstoornissen in het regulier basisonderwijs en van leerkrachten wordt verwacht dat ze hier adequaat mee kunnen omgaan. Om les tekunnen blijven geven in een klas waarin steeds meer zorgkinderen zitten die de nodige ondersteuning behoeven, is dit boek geschreven.

  Gedragsproblemen in de klas in het basisonderwijs begint met het onderscheid tussen gedragsproblemen en gedragsstoornissen. Hierna beschrijft ieder hoofdstuk een gedragsprobleem of gedrags- of ontwikkelingsstoornis die je in de klas kunt tegenkomen, zoals AD(H)D, ASS, depressie, faalangst en pestgedrag. Het beantwoordt vragen als: hoe kun je kinderen ondersteunen die ondanks hun beperkingen moeten functioneren op de gewone basisschool? Wat kun je doen? Wat kun je beter niet doen? Het boek eindigt met een hoofdstuk over executieve functies en hun invloed op gedrags- en ontwikkelingsstoornissen.

  Een onmisbaar boek voor leerkrachten, intern begeleiders, ambulant begeleiders, remedial teachers, pabostudenten en iedereen die werkt met kinderen en jongeren met gedragsproblemen.

  Boeken van dezelfde auteur(s)

  Subtitle: 
  Anders kijken naar gedrag
  Prijs:39,99
  Subtitle: 
  Basiswerk voor preventief werken met jongeren
  Prijs:39,99
  Subtitle: 
  Een positieve relatie tussen school en thuis
  Prijs:29,99
  Subtitle: 
  In de klas
  Prijs:35,99
  Subtitle: 
  Praktische gids voor leraren
  Prijs:29,99

  Pagina's

  Prijs:35,99

  Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

  Beschikbaarheid:

  Uitverkocht