In gesprek met jongvolwassenen

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
174
Afmetingen: 
245x175
Verschijningsdatum: 
26/09/2022
EAN: 
9789401478397
Nur-code: 
Psychologie algemeen
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
2

In gesprek met jongvolwassenen

Een concrete coachingsmethode voor zelfregie en zingeving
  • Van klacht naar kracht voor jongvolwassenen

Voor jongvolwassenen ligt de lat hoger dan ooit. Constante prestatiedruk en de daaruit voortvloeiende stress kunnen leiden tot klachten als somberheid, angst en paniek. Achter die symptomen gaan echter belangrijke vragen schuil over identiteit, zin en richting, zoals: 'Wie ben ik?', 'Wat kan ik?' en 'Wat wil ik?'.

Die specifieke twijfels vragen bij professionals om een holistische aanpak, met oog voor gezondheid en preventie, en met zelfzorg, zelfsturing en zingeving centraal. Hoe kom je van een klacht of probleem naar de onderliggende zingevingsvraag? Hoe kun je die vraag samen verkennen? En hoe zorg je ervoor dat jongvolwassenen zich gehoord, gezien en begrepen voelen?

In gesprek met jongvolwassenen biedt een nieuwe en inspirerende methode, met een brede blik op het persoonlijke verhaal vanuit vier dimensies: fysiek, sociaal, psychisch en spiritueel. Met een persoonlijke vraag als baken help je jongvolwassenen hun leven op laagdrempelige wijze in kaart te brengen. Zo krijgen ze zicht op een nieuwe koers, ontdekken ze hun kompas en leren ze welke volgende stappen ze willen zetten.

Deze toegankelijke en breed inzetbare aanpak helpt jongvolwassenen doeltreffend in de zoektocht naar regie over hun eigen leven.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
Help mensen op pad in hun levensverhaal
Prijs:30,99
Subtitle: 
De zin van levensverhalen in de zorg
Prijs:32,99
Prijs:29,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)