Grammatica van het klassieke Sanskrit

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
203
Afmetingen: 
300x215
Verschijningsdatum: 
29/09/2021
EAN: 
9789401476683
Nur-code: 
Taalkunde
Uitgever: 
Academia Press
Druk: 
1

Grammatica van het klassieke Sanskrit

  Generaties studenten indologie hebben bij hun studie van het klassieke Sanskrit de iconische Handleiding bij de Grammatica van het Klassieke Sanskrit gebruikt. Die werd door professor Adriaan Scharpé uitgegeven in 1943. In de huidige wereldorde speelt India een steeds prominentere rol en de studie van de Zuid-Aziatische talen en culturen zit in de lift. Sanskrit leeft in de moderne talen van India. Een vernieuwde uitgave met respect voor het oorspronkelijk werk werd dus noodzakelijk.

  Met wiskundige precisie brengt de grammatica de taal dichtbij de student via talrijke oefenzinnen met hun Nederlandse vertaling, uit klassiekers van het Sanskrit-repertorium. Deze unieke grammatica van een unieke taal is een betrouwbaar werkinstrument voor elke toekomstige of actieve indoloog en ieder met enige interesse voor Zuid-Aziatische culturen.

  Met dit initiatief onderstreept de vakgroep Talen en Culturen - India van de UGent het belang van diepgaande studie naar alle aspecten van deze leefwereld, in de eerste plaats van zijn oudste stamtaal.

  Prijs:29,99

  Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

  Beschikbaarheid:

  Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)

  E-book ean

  iBookstore