Ode aan de verwondering - nieuwe editie

Product details

NULL

Afwerking: 
Hardback
Aantal pagina's: 
132
Afmetingen: 
190x130
Verschijningsdatum: 
23/07/2021
EAN: 
9789401480260
Nur-code: 
Mens en maatschappij algemeen
Uitgever: 
Academia Press
Druk: 
11

Ode aan de verwondering - nieuwe editie

  • Bezield essay van de voormalige VUB-rector, met extra hoofdstuk over de coronacrisis
  • Met illustraties en gedichten van Gerda Dendooven en Bart Moeyaert

Kinderen zijn vaak verwonderd. Waarom is de zee blauw? Waarom wordt het donker? Waarom is die meneer kaal? Ergens op weg naar de volwassenheid verliezen de meesten van ons die onbevangenheid. Gaandeweg wordt het vuur van de nieuwsgierigheid gedoofd: de dingen zijn nu eenmaal wat ze zijn, er is niets nieuws onder de zon.

En dat is jammer. Verwondering geeft het leven kleur, helpt om onze grenzen te verleggen en spoort ons aan om valse zekerheden in vraag te stellen. In Ode aan de verwondering houdt Caroline Pauwels een bezield pleidooi om opnieuw met die kinderlijke blik naar de wereld te kijken. In wetenschap en kunst, maar ook in de grote en kleine momenten van elke dag.

In deze nieuwe hardcovereditie schreef ze ook een nawoord naar aanleiding van de coronacrisis. Hoe helpt verwondering in moeilijke tijden? Wat kunnen we eruit leren? Illustratrice Gerda Dendooven maakte passende tekeningen bij de tekst, die net als de geselecteerde gedichten van Bart Moeyaert uiting geven aan de verwondering in al haar veelzijdigheid.

Prijs:18,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)

E-book ean

iBookstore