SEL-reeks 15: Literatuur van zijn en schijn

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
240
Afmetingen: 
245x165
Verschijningsdatum: 
30/04/2021
EAN: 
9789401480017
Nur-code: 
Nederlandse taal en letterkunde algemeen
Uitgever: 
Academia Press
Druk: 
1

SEL-reeks 15: Literatuur van zijn en schijn

Nieuwe perspectieven op het werk van Walter van den Broeck

  Het literaire oeuvre van Walter van den Broeck (°1941) is even uitgebreid als divers. Het omvat niet alleen romans maar ook theaterteksten, tv- en hoorspelen en kritische teksten. Kenmerkend zijn de aandacht voor de maatschappelijke onderkant en de blik van onderaf, maar de lezer treft ook mild experiment aan in zijn werk. Zo manifesteert de schrijversfiguur zich in zijn romans geestig en nadrukkelijk. Die schrijver toont zich voortdurend bewust van zijn plaats in een familie, een stamboom en een streek, maar neemt er ook ironisch afstand van. De verzoening van en spanning tussen zijn en schijn vormt daarin een rode draad.

  In Literatuur van zijn en schijn bieden onderzoekers nieuwe perspectieven op dat omvangrijke oeuvre. Het boek gaat in op uiteenlopende facetten van Van den Broecks werk: het typeert zijn toneelwerk, bespreekt zijn betrokkenheid bij het tijdschrift Heibel en beschouwt romans vanuit uiteenlopende benaderingen zoals de psychoanalyse, animal studies en de studie van autofictie. Op die manier verheldert deze studie de onmiskenbare literair-historische waarde van zijn oeuvre.


  In de SEL-reeks verschijnen de boekpublicaties van het Studiecentrum voor Experimentele Literatuur (UGent/VUB). Het centrum voert onderzoek uit naar de experimentele traditie in de Nederlandse literatuur sinds het einde van de negentiende eeuw tot vandaag. De focus ligt op literatuur die afwijkt van de gangbare conventies en op zoek gaat naar formele vernieuwing.

  > Ontdek de volledige reeks

  Prijs:34,99

  Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

  Beschikbaarheid:

  Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)