Van zoekende student naar gedreven professional

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
126
Afmetingen: 
245x175
Verschijningsdatum: 
29/08/2022
EAN: 
9789401482059
Nur-code: 
Onderwijs & opvoeding
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Van zoekende student naar gedreven professional

Community Service Learning: een ervaringsgerichte onderwijsvorm
  • Hoe stimuleer je maatschappelijk geëngageerd leren? - Praktijkgids voor docenten

Als gedreven onderwijsprofessional kun je niet anders dan de vinger aan de pols van de samenleving houden. Over hoe je dat aan studenten overbrengt wordt veel geschreven, maar de praktijk verloopt vaak moeilijker. Met Community Service Learning kun je studenten binnen hun opleiding tot leraar of sociale professional echter praktijkgericht aanleren om volop met hun toekomstige omgeving in contact te komen, en zo nog meer uit hun latere job te halen.

Waaruit bestaat leren bijvoorbeeld precies? Wat maakt dat Community Service Learning de houding van studenten echt kan veranderen? Wat zijn de uitkomsten ervan voor studenten én samenleving? En hoe begin je eraan als docent? Dit boek toont hoe je een Community Service Learning-module voor studenten opzet en organiseert, maar ook wat je er als docent zelf uit leert.

Van zoekende student naar gedreven professional schetst de uitdagingen voor het opleiden van moderne onderwijs- en sociale professionals, en gaat uitgebreid in op cases, ervaringen van studenten en de reacties van wie ze begeleiden. Het pleit voor een meer maatschappelijk geëngageerd en holistisch leren in het hoger onderwijs, dat zich verbindt met de samenleving en studenten volop ondersteunt om bekwame en gedreven professionals te worden.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
Sociaal werkers en clienten aan het woord
Prijs:25,99
Subtitle: 
Krachtgericht werken in een context van armoede en culturele diversiteit
Prijs:19,99
Prijs:29,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)