Zelfregulatie Trainershandleiding

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
200
Afmetingen: 
0x0
Verschijningsdatum: 
03/07/2019
EAN: 
9789401464741
Nur-code: 
Orthopedagogiek
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Zelfregulatie Trainershandleiding

Diagnostiek en behandeling van executieve functies bij kinderen
  • Versterk de executieve functies van kinderen met gedragsproblemen

Zelfregulatie is een voorwaarde om je als kind te kunnen handhaven: thuis, op school en in sociale situaties. Executieve functies (EF) spelen hierbij een belangrijke rol. Door executieve functies in hun dagelijks leven te trainen krijgen kinderen met EF-problemen, zoals ADHD of autisme, meer vat op hun denken, voelen en gedrag.

De Zelfregulatie Trainershandleiding bevat een grondige theoretische achtergrond van EF-problemen, diagnostische aanbevelingen en een handleiding voor het opzetten van een behandeltraject thuis en op school. Het boek geeft een scala aan praktijkvoorbeelden en oefeningen die al dan niet in combinatie met een EF-training op de computer, zoals Braingame Brian, kunnen worden ingezet.

Dit boek is dé tot nu toe ontbrekende schakel waarmee resultaten van neuropsychologische diagnostiek direct kunnen worden omgezet in praktische behandeladviezen, voor diagnostici en behandelaars in de jeugdzorg die hun cliënten willen laten profiteren van de nieuwste inzichten op dit gebied. Bij deze trainershandleiding hoort een werkboek voor ouders en verzorgers van kinderen met EF-problemen, het Zelfregulatie Werkboek, dat samen met een behandelaar doorgenomen kan worden.

Prijs:35,99

Deze titel is beschikbaar via printing on demand.

Beschikbaarheid:

Beschikbaar als POD