Angst bij kinderen

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
128
Afmetingen: 
0x0
Verschijningsdatum: 
18/05/2020
EAN: 
9789401465984
Nur-code: 
Onderwijs & opvoeding
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Angst bij kinderen

  • Bijna tien procent van alle kinderen en jongeren kampt met een vorm van overmatige angst

Dit boek geeft hulpverleners, leerkrachten en geïnteresseerde ouders inzicht in alles wat met angst bij kinderen te maken heeft.
Bijna tien procent van alle kinderen en jongeren kampt met een vorm van overmatige angst. Angst is een nuttig verdedigingsmechanisme tegen gevaar, maar bij deze kinderen neemt de angst zodanig de overhand dat het hen in hun ontwikkeling belemmert.

Angst bij kinderen vertelt hoe angst ontstaat en geeft een duidelijke beschrijving van de verschillende angstproblemen, zoals scheidingsangst, faalangst, sociale angst, fobieën, piekeren, paniekaanvallen en angst als onderdeel van andere stoornissen zoals ADHD en autisme. Daarna wordt besproken wat deze problemen betekenen voor het kind of de jongere zelf, en voor zijn ouders en leerkrachten. Vervolgens wordt aandacht besteed aan de aanpak van overmatige angst en welke behandelingen er mogelijk zijn; ook wordt duidelijk gemaakt wat niet helpt en wat de beperkingen zijn van een bepaalde behandeling.

Dit boek is gebaseerd op de recentste wetenschappelijke kennis van angst en angststoornissen en is daarom een waardevolle bron van informatie voor psychologen, orthopedagogen en gedragstherapeuten die beroepshalve met angst bij kinderen te maken hebben. Maar dankzij de heldere uitleg is het ook voor leerkrachten en geïnteresseerde ouders toegankelijk.
Voor wie nog meer wil weten, biedt Angst bij kinderen verdiepende literatuur, relevante adressen en websites.

Prijs:27,99

Deze titel is beschikbaar via printing on demand.

Beschikbaarheid:

Beschikbaar als POD