Broers en zussen van speciale en gewone kinderen - Herziene uitgave

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
240
Afmetingen: 
245x170
Verschijningsdatum: 
20/04/2021
EAN: 
9789401475365
Nur-code: 
Psychologie algemeen
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
2

Broers en zussen van speciale en gewone kinderen - Herziene uitgave

  • Lees over de impact van onze meest langdurige relatie, de broer-zusrelatie

De broer-zusrelatie wordt in dit boek beschreven in een levensloopperspectief. Daarbij komen niet alleen rivaliteit, loyaliteit en de plaats in de kinderrij aan bod, maar vooral de invloed van deze relatie op de psychische ontwikkeling en persoonlijkheidsvorming. Er is speciale aandacht voor wat het betekent op te groeien met een broer of zus met ADHD, autisme, emotionele stoornissen, cognitieve beperkingen, kanker, chronische ziektes of handicaps. Met als centrale vraag hoe ogenschijnlijk belastende ervaringen een positieve uitwerking kunnen krijgen.

Ten slotte wordt beschreven welke hulp mogelijk is wanneer broers of zussen van speciale kinderen zelf problemen krijgen. Voor deze uitgave is gebruik gemaakt van de meest recente onderzoeken, terwijl ook nieuwe behandelingsmogelijkheden worden genoemd.

Handboek Broers en zussen van speciale en gewone kinderen is zeer geschikt voor iedereen die - vanuit zijn beroep of persoonlijk - meer wil weten over broers, zussen, hun relatie en de betekenis ervan.

Auteur Frits Boer over zijn boek 'Broers en zussen van speciale en gewone kinderen'

Boeken van dezelfde auteur(s)

Prijs:32,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)