Bind-kracht in armoede

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
252
Afmetingen: 
0x0
Verschijningsdatum: 
19/01/2022
EAN: 
9789401483797
Nur-code: 
Welzijnswerk
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Bind-kracht in armoede

Leefwereld en hulpverlening

  Hulpverleners ervaren in hun dagelijkse praktijk al te vaak dat de hulpverlening aan mensen in armoede stroef verloopt. In Bind-Kracht bieden we een kwaliteitsverbetering voor de hulpverlening aan mensen in armoede. We maken verbindingen tussen sociologische en psychologische inzichten, tussen de leefwereld van mensen in armoede en krachtgerichte hulpverleningsrelaties en tussen theorie en praktijk. De kennis van mensen in armoede, van academici, hulpverleners en vrijwilligers wordt samengebracht en gebundeld en uitgewerkt in vormingsprogramma's.

  Dit eerste boek van de reeks Bind-Kracht brengt inzichten in de leefwereld van mensen in armoede. Hoe ervaren zij uitsluiting en hoe gaan ze om met sociaal isolement? Waaruit bestaat de veerkracht bij mensen in armoede en welke psychologische mechanismen spelen een rol in de armoedespiraal?

  We tonen verder de mogelijkheden van versterkende en verbindende hulpverleningsrelaties. Wanneer kunnen hulpverleners en arme hulpvragers samen op weg? Hoe werken aan empowerment en maatzorg? Welke zijn de voorwaarden van een krachtgericht cliëntoverleg? Dit boek is bedoeld voor professionele hulpverleners en vrijwilligers die werken met mensen in armoede, docenten en studenten, beleidsverantwoordelijken en leidinggevenden van welzijns- en gezondheidsorganisaties.

  Boeken van dezelfde auteur(s)

  Subtitle: 
  Sociaal werkers en clienten aan het woord
  Prijs:25,99
  Subtitle: 
  Krachtgerichte hulpverlening in dialoog
  Prijs:35,99
  Prijs:35,99

  Deze titel is beschikbaar via printing on demand.

  Beschikbaarheid:

  Beschikbaar als POD