Inspiratie voor op school of in je klas

Orthopedagoog Peter Mol schrijft over passend onderwijs, waarbij hij benadrukt dat passend onderwijs niet gecreëerd wordt door structuren, protocollen, aparte groepen of een perfect uitgeschreven zorgstructuur. Het zit in het hoofd, het hart en de handen van de professional: de leraar. Mol laat zien hoe je, soms door heel simpele handelingen, je vakmanschap vergroot.

Passend onderwijzen

Peter Mol geeft geen kant-en-klare oplossingen voor allerlei gedragsproblemen, maar laat aan de hand van praktijkervaringen zien hoe je, soms door heel simpele handelingen, je vakmanschap vergroot. Door je bewust te zijn van de invloed die je zelf uitoefent op de leerlingen en door proactief te handelen, kun je als leerkracht probleemgedrag voorkomen en een goede werksfeer opbouwen.
 
€ 22,99

> Boek inkijken

> Meer info l Bestel nu

 

Passend voortgezet onderwijs

Peter Mol beschrijft wat Passend Onderwijs niet is en geeft tips hoe je Passend Onderwijs echt waar kunt maken, vaak na een humoristische inleiding. Hij schetst een beeld van de vakman en vakvrouw. De vakkundigheid bestaat niet uit een verzameling van competenties, maar van tal andere niet objectief meetbare factoren.
 
€ 24,99

> Boek inkijken

> Meer info l Bestel nu

 

Actief schoolbeleid

In Actief Schoolbeleid worden waardevolle suggesties gedaan om beleid te formuleren en worden concrete handvatten gegeven om dat beleid vorm te geven met het team.
 
€ 24,99

> Meer info l Bestel nu

 

Pedagogisch vakmanschap in 55 verhalen

Dit boek is een aanrader voor elke onderwijsgevende die soms het gevoel heeft dat zijn vak meer en meer door een keurslijf van voorschriften, regels en protocollen wordt ingeperkt. De zeer herkenbare en vaak humoristische verhalen bieden inspiratie voor leraren, praktische kennis, do’s en don’ts en ruimte voor reflectie.
 
€ 19,99

> Boek inkijken

> Meer info l Bestel nu

Subtitle: 
Verdieping van pedagogische vaardigheden voor docent en mentor
Prijs:30,99
Subtitle: 
Coach je tiener en jezelf door de puberteit
Prijs:24,99
Subtitle: 
Ontspannen naar de middelbare school
Prijs:19,99