Wijsgerige pedagogiek

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
246
Afmetingen: 
245x175
Verschijningsdatum: 
22/08/2023
EAN: 
9789401492720
Nur-code: 
Pedagogiek
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Wijsgerige pedagogiek

Een historisch overzicht van het denken over opvoeding
  • Een historisch overzicht van het denken over opvoeding

Wat is het fundament van opvoeden? Deze vraag is niet recent ontstaan, maar kent een lange geschiedenis. Door te kijken naar de wijze waarop opvoeden vroeger werd verstaan, komen we niet alleen tot een beter begrip van de term. Zo wordt ook duidelijk hoe ideeën van vroeger tot op vandaag doorwerken in de manier waarop we denken over pedagogische kwesties.

Dit handboek geeft een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste stromingen en denkers binnen de traditie van de westerse wijsgerige pedagogiek. Van de klassieke filosofen en de radicaliteit van het vroege christendom, over Rousseau en de humanistische pedagogiek, tot de denkers van de kritische pedagogiek. Daarbij ligt de nadruk op belangrijke breukmomenten. Steeds staat de invloed op het pedagogische denken van vandaag centraal.

Voor studenten in de opleidingen pedagogiek, onderwijskunde, filosofie e en diverse lerarenopleidingen is het een basiswerk over de theorievorming binnen de pedagogiek. Voor iedereen die geïnteresseerd is in opvoeden en onderwijzen biedt dit boek een uitgebreid overzicht.

Prijs:29,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)

E-book ean

iBookstore